Aktuální číslo
ZÁŘÍ 2017: CRUISING

AIR, ICE, EARTH, FIRE

Napůl katalog, napůl kuchařka. Taková je netradiční publikace A Material Menu: Designs for the Culinary Aesthetic, kterou vydala společnost Caesarstone známá výrobou umělého kamene. Spolupracovala na ní se studiem Arabeschi di Latte zaměřujícím se na food design a jeho kreativní vedoucí Francescou Sarti. Velkoformátová kniha představuje osm konceptuálních receptů a fotografií inspirovaných čtyřmi elementy. Těm byla věnována již působivá „kuchyňská“ instalace Caesarstone na loňském Design Weeku v Miláně.
Každá z gastronomických kreací Francescy Sarti je moderní interpretací tradičního pokrmu. Kniha této tvůrkyni dala šanci navázat na menu, které vymyslela již pro milánskou expozici, jež vznikla za designové režie Toma Dixona. O grafickou podobu knihy se postaralo Micha Weidmann Studio. caesarstone.com

Torteau Fromager:Icefish Fritters:The Dark Trophy:Salty Lemonade:Egg Tower:Testaroli:Snow Soup:

TEXT: DANICA KOVÁŘOVÁ. FOTO: TOM MANNION.