Aktuální číslo
ZÁŘÍ 2017: CRUISING

RECEPT: PEČENÉ BROSKVE NA MEDU S MASCARPONE A PISTÁCIEMI

Dokonale jednoduchý recept kombinuje zralé horké ovoce tažené v medu, chladivé krémové mascarpone, křupavé pistácie a kořeněný přídech skořice, který skvěle doplňuje chuť peckového ovoce.

Budete potřebovat:
4 zralé broskve, rozpůlené a vypeckované (můžete nahradit sezónním ovocem, třeba blumami)
oříšek másla
2 ks skořicové kůry
4 lž. medu
100 g pistácií, nahrubo posekaných
250 g mascarpone (můžete nahradit bílým jogurtem)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 160-180°C.
2. Vymažte pečicí nádobu máslem a vyskládejte půlky broskví v jedné vrstvě,
řeznou stranou nahoru.
3. Broskve přelijte medem a vložte skořicové ruličky.
4. Pečte 15 min. a průběžně ovoce přelévejte medem a vypečenou šťávou.
5. Servírujte horké s kopečkem mascarpone a sekanými pistáciemi.

DOBROU CHUŤ!

Text: Blog OnThePlate.co.uk. Foto: Kym Grimshaw.