Aktuální číslo
ČERVENEC - SRPEN 2018: DIARY

KRAS

„Mramorový stan uprostřed galaxie.“ Tak poeticky vystihlo studio Andrés Jaque interiér restaurace Romola navracející srdci Madridu dávný glamour. Vznikla v bývalé garáži ze 40. let ve čtvrti Salamanca, takže stropy tu sahají až do výšky pěti metrů, čehož architekti náležitě využili a vytvořili efekt, jako by se hosté ocitli v mramorovém lomu. Desky ze vzácného kamene typu Novelda jsou v prostoru volně zavěšené na inženýrské konstrukci, a skutečně tak připomínají stanový plášť.

Interiérové „menu“ nabízí kromě mramoru ještě nábytek s chromovanými rámy a koženým polstrováním i sametové závěsy. To kulinářské, jež sestavil šéfkuchař Jorge Reina, je postaveno na filozofii „všechny požitky, žádné výčitky“ a představuje odlehčenou, zdravou kuchyni navazující na tradice. Vedle výčtu jídel jsou vždy uvedeny nutriční hodnoty daných chodů z organických ingrediencí.

Romola, Calle de Hermosilla 4, Madrid, romola.es

text Danica Kovářová, Foto archiv studia
Dvojdomek na útesu vysoko nad hladinou...
Jako sladkou tečku za architektonickými...
Není to jen nový Blocq picnic (stůl s...
Archiv